Whatsapp Destek Hattı

Bulgaristan Vizesi

Bulgaristan vizesi işlemleri, Bulgaristan vizesi ücreti nedir?, Bulgaristan gerekli evraklar nelerdir?, Bulgaristan vizesi nasıl alınır?, Bulgaristan vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

Avrupa’nın en yüksek noktası olarak bilinen Bulgaristan, 7 milyon nüfusu ile sakin ve son derece huzurlu bir ülkedir. Türkiye’nin sınır komşularından biri olması, Bulgaristan’a olan ilginin artmasına neden olabilmektedir. Hem yaşam koşullarının ideal olması hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçmişinde de önemli bir yer tutması Bulgaristan’a olan seyahatlerin sıklaşmasına sebep olmaktadır. Bulgaristan vizesi başvurularınızda bilmeniz gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Bulgaristan hem gezip görmek hem de tarihi ziyaretler için sıkça tercih edilmektedir. Bununla beraber iki ülke arasında iş anlaşmalarının da sık sık yapıldığı bilinmektedir. Bu nedenlere dayalı olarak Bulgaristan’a gitmesi gereken binlerce Türk vatandaş olduğu görülmektedir.Bulgaristan giriş için Bulgaristan vizesi gerekmektedir.Bulgaristan Osmanlı döneminde kalan Türk yoğun olması nedeniyle sınır illerde seyahat  yapılmaktadır.

 

bulgaristen vize takibi

 

İçindekiler

Bulgaristan Vize İstiyor mu?

Bulgaristan Vizesi  işlemleri için  Acente aracılığıyla başvurabilirsiniz. Bulgaristan bir Avrupa Birliği ülkesi olduğu için ziyaret amacıyla gelen kişilere vize uygulaması yapmaktadır. Vize uygulamasını yaparken dikkat ettiğini tek nokta ise ne amaçla ülkeye girdiğinizdir. Vizeyi niçin istediğiniz, ülkede ne yapacağınız, ne kadar ve nerede kalacağınız yetkililer tarafından sorulan önemli sorular arasında olmaktadır.

Merak edilen sorulara cevap verebilmek için sizin de ne için gittiğinizi bilmeniz gerekmektedir. Turistik bir gezi için mi iş seyahati için mi ya da eğitim için mi gitmek istersiniz bunu iyi bilmelisiniz. Bu sayede aldığınız vizeyi amacına uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Bulgaristan C Tipi Vizesi

Bulgaristan seyahatine çıkacak olan kişi ülkede gezip dolaşmak istiyorsa turist olarak bilinecektir. Bu durumda turist vizesi almasında herhangi bir sakınca yoktur. Turistik vize C tipi olarak bilinmekte ve kısa süreli vize ismi ile anılmaktadır. Bu vizede 90 gün sınırlandırması vardır. Seyahati gerçekleştirmek isteyen kişi, 90 gün boyunca istediği gibi dolaşabilme hakkına sahiptir.

C tipi vize grubuna dâhil olan bir başka vize türü ticari vizedir. Ticari vizede hem iş toplantıları hem görüşmeler hem de konferanslar yer alabilmektedir. Bulgaristan’a bu amaçla gelen kişi doğru vizeyi aldığından emin olmalıdır.

Bulgaristan D Tipi Vizesi

Bulgaristan D tipi vizede kişiler, uzun süre kalabileceklerini bilmeliler. Diğer ismi uzun süreli vize olan D tipi vizenin uzun süreli şekilde kalmayı mümkün kıldığı görülmektedir. Bu vize daha çok oturma izni ile beraber alınmaktadır çünkü süre belli olmadığında oturma izni ihtiyacı duyulmaktadır.

D tipi vize için çalışmak da geçerli bir mazeret sayılmaktadır. Kişi, çalışmak için Bulgaristan’ı tercih etmiş ise bu durumda D tipi vize alabilmektedir. Çalışma yerine eğitim almak isteyenler de uzun süre kalacakları için D tipi vizeden yararlanmaktadır.

Bulgaristan Vize Başvurusu

Bulgaristan vizesi  başvurusunu yapmak isteyen kişiler, nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini iyi bilmeliler. Kendilerine zaman kaybettirmeyen yöntemleri keşfederek vize başvurularını gerçekleştirmeliler. Başvuru sürecinde ilk önce yetkili kurumu keşfetmek gerekmektedir. Yetkili kurumu bulduktan sonra randevu alıp daha sonra ilk görüşmeye gitmeniz istenmektedir.

İlk görüşmede bir sonraki için evrak toparlamanız istenmektedir. Evraklar bir araya geldiğinde diğer görüşmeye gidip başvurunuz için formu doldurmanız gerekmektedir. Vize başvuru formunda eksik bilgi bulundurmamanız çok önemlidir. Bu açıdan tüm evrakları ve formu herhangi bir yanlışlık ya da eksiklik olmadan teslim ettiğinizden emin olmalısınız. Başvurunuz bu şekilde tamamlanmış olacaktır.

Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Bulgaristan vizesini alabilmek için kişi kendisi başvuru yapabileceği gibi aracı firmayla da çalışabilmektedir. Vizeyi almak için kişisel olarak koşuşturmak zor geldiğinde aracı firmalar çok yardımcı olmaktadır. Hem daha profesyonel ve tecrübeli oldukları için bürokrasi işlerini daha kolay yoluna koydukları dikkat çekmektedir.

Aracı firmalar için ödenek ayırabilen hemen herkes güvenilir firmalarla çalışabilmeyi umut etmektedir. Sonrasında sorun olmadan vizenin kolaylıkla alınabildiği dikkat çekmektedir. Firma sizi hiçbir şekilde yormadan tüm işlemleri halledebilmektedir.

Vizeyi kişisel olarak almak isterseniz bu durumda zaman kaybetmeden başvurunuzu yapmalı, evrakları bir araya getirmek için erkenden koşuşturmalara başlamalısınız.

bulgaristan-vize-islemleri

Bulgaristan Vizesi İçin Gereken Evraklar

  • Bulgaristan vizesi almak isteyen kişiler bunun için önce pasaportlarını gözden geçirmeliler. Pasaportun tarihi geçmiş, yırtıkları olan ya da herhangi bir eskiliği bulunan evraklar hiçbir şekilde tercih edilmemektedir. Bu nedenle pasaportunuzun yeni olduğundan emin olmalısınız. En az 2 yaprağı boş olmalı ve 6 ay daha geçerliliğini koruduğundan şüphe etmemelisiniz.
  • Vize başvuru formu da gereken evraklar listesinde ilk sırada yer almaktadır. 18 yaşından büyük herkes bu evrakı kendisi doldurmak mecburiyetindedir.
  • Vize dilekçesi de beklenen evraklar arsındadır. Kısa bir açıklama yaparak Bulgaristan’a niçin seyahat ettiğinizi izah eden bir dilekçe yazmanız gerekmektedir.
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş olan 2 tane biometrik fotoğrafınızı da evrak dosyanızda bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Bulgaristan, aile nüfus kaydı belgesi de istemektedir. Aile nüfus kaydı belgesi, Türkiye’de yaşayan ve vizeyi almak isteyen kişinin aile bağlarını izah eden belgedir.

 Bulgaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bulgaristan vizesi almak isteyen kişiler, başvurularının 1 hafta içerisinde sonuçlandığını görebilirler.  Her şeyin yolunda gitmesi halinde 1 hafta içerisinde hem inceleme süreci tamamlanmış hem de onay verilmiş olacaktır. Bunun yanında yoğunluğun fazla olduğu ve özel günler ya da tatiller söz konusu olduğunda vizenin daha uzun sürede çıktığı görülmektedir.

Seyahat öncesinde 1 ay erken davranıp başvurunuzu yapmanız çok önemlidir. Bu sayede sorunsuz şekilde vizenizi erkenden alabilirsiniz.

bulgaristan-vize-basvurusu

 

Bulgaristan Vize Ücreti

Bulgaristan vizesini alabilmek için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücret her yıl değişken şekilde farklılık göstermektedir. Bu nedenle kişi önce araştırmasını yapıp daha sonra vize ücreti için belli bir ödenek ayırmak zorundadır.

Başvuru yaptığınız kurum da zaman zaman ücret talep edebilmektedir. 35 Euro gibi olan bu değer bir de seyahat sağlık sigortası ücretiyle hesap edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası da aylık 18 – 20 Euro civarında tutabilmektedir.

Bulgaristan Vize Başvurusu Nereye Yapılmalı?

Bulgaristan vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, başvurularını Türkiye’de bulunan resmi kuruma yapmak durumundadır.

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği yalnızca uzun süreli D tipi vize başvurularını kabul etmektedir. Bunun yanında Edirne ve İstanbul’da bulunan başkonsolosluklar ise her türlü vize başvurusunu kabul edebilmektedir. Bunun için hangi vize türünü temin etmek isterseniz ona göre başvuru adresi belirlemeniz son derece önemlidir.

İstanbul, Edirne ve Ankara dışında Bursa’da bulunan konsolosluk da son başvuru merkezi olarak bilinmektedir.

Seyahat Acentemiz  Bulgaristan vizesi başvurusu ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

  • Bulgaristan Schengen ülkesi değildir.Schengen vizesi ile Bulgaristan giriş yapamazsınız.
  • Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan’a girişte mutlaka Bulgaristan vizesi almak zorundadır. Bulgaristan vizesini alan kişiler kesinlikle Schengen ülkelerine giremez. Fakat Schengen Vizesi alan kişiler Bulgaristan’a seyahat edebilir ve ikamet edebilmektedir. Bulgaristan 2007 yılında resmi olarak Avrupa Birliği ülkeleri arasına girmiştir. Ancak hala Schengen ülkeleri arasına girmemiştir. Bu yüzden schengen ülkelerine giriş yapacaksanız mutlaka schengen vizesi almanız gerekiyor.
  • Bulgaristan ,Lacivert (Normal) pasaportlara vize uygulanmaktadır.
  • Hususi(yeşil)pasaport sahibi Türk vatandaşları s6 ay içinde toplam 90 güne  vizesiz olarak Bulgaristan’a seyahat edebilirler.

Bulgaristan vize başvurusu için gerekli Evraklar ;

  • Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  • 3. Bulgaristan Ticari Vize başvuru formu
  • SGK İşe Giriş Bilgisi
  • SGK Prim Dökümü (3 aylık olması gerekmektedir)
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  •  2 adet Biometrik Fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Güncel, kaşe ve imzalı)
  •  Konfirmeli  otel rezervasyonu ve uçak bileti
  • Bankadan alınmış imzalı  Hesap Özeti (Seyahat ve konaklama için yeterli bakiyede olması gerekmektedir.
  • .Muvafakatname (18 yaşından küçük yolcular için, Noter onaylı olması gerekmektedir.

 

 

 

Bulgaristan İŞVEREN VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak,Bulgaristan konsolosluğu vize bölümüne hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Otel rezarvasyonunun ödendi yazısı
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Polonya daki Firmadan Davetiye
    ( Bulgaristan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Bulgaristan  konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Bağ-kur dökümü

Bulgaristan İŞÇİ VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Bulgaristan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını  belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Otel rezarvasyonunun ödendi yazısı
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • 6 ay süresi bulunan Pasaport
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası