Whatsapp Destek Hattı

Yeşil Pasaport Nasıl Alınır?

3. derecenin 1. Kademesi ve üzerinde Devlet memuru iseniz hususi, yani yeşil pasaport alabilirsiniz. Yeşil pasaport en fazla 5...
Pasaport Nedir?

3. derecenin 1. Kademesi ve üzerinde Devlet memuru iseniz hususi, yani yeşil pasaport alabilirsiniz. Yeşil pasaport en fazla 5 yıl için verilir. Yeşil pasaport işlemlerinde bordo pasaport işlemlerinden farklı olarak 2 husus bulunmaktadır. 1.’si İçişleri Bakanlığı’na yazılmış olan yeşil pasaport talep yazısıdır; Eğer çalışansanız, bu yazıyı, önce çalıştığınız kurumdaki yetkili kişiye onaylatırsınız. Emeklilik veya çekilme sebepleriyle görevden ayrılma durumu varsa, talep yazısını emekli olduğunuz veya çekildiğiniz kurumdan onaylatmanız gerekir. İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevli başvuru sırasında bu belgedeki onay ve imzalara bakarak başvurunuzu onaylar.

Yeşil Pasaport İşlemlerinde Farklı Olan 2.Husus
Pasaport harcından muaf olmaktır. Yeşil pasaport alacak olan şahıs yalnızca defter bedelini yıllık olarak değişmektedir. Yeşil pasaport için gerekli olan evraklar şunlardır: İçişleri Bakanlığı’na yazılan yeşil pasaport talep yazısı.

  1. Nüfus Cüzdanı aslı
  2. Daha önceden alınmış pasaportların aslı
  3. 2 adet biometrik fotoğraf
  4. Reşit olmayan ya da engelli olan vatandaşların kanuni temsilcilerinden muvafakatname
  5. Defter bedelinin dekontu

yesil pasaport nasil cikartilir

 

PASAPORT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2 Nisan 2018 tarihinden itibaren nüfus müdürlükleri  Bordo pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlar,  en yakın il ya da ilçe nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerini yapmaktadırlar.Yeşil pasaport veya hizmet pasaportu için başvurular il nüfus müdürlüklerine yapılır. Başvurusu tamamlanan pasaportlar tanzim merkezinde düzenlendikten sonra başvuru sahibinin adresine 7 – 10 gön içinde PTT ile teslim edilmektedir.Özel günlerde yogunluk dikkat etmenizi öneririz.

 T.C. Vatandaşları Pasaportsuz Olarak Nerelere Gidebilir?

T.C vatandaşları, pasaport almadan Gürcistan’a ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gidebilir. Ancak nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayanlar Gürcistan’a alınmaz. 15 yaşından küçük çocukların kimliklerinde fotoğraf bulunmadığı için Gürcistan’a gitmeden önce değiştirilmesi gerekmektedir.

Pasaport Süresi Uzatma İşlemleri Hakkında Bilgi:
2011 Şubatından beri pasaport süresinin uzatılması yani pasaport yenilemesi işlemi yapılmamaktadır. Süresi biten pasaportlar yerine yeniden pasaport çıkarılması gerekmektedir. Yeni pasaportların önündeki barkod ve gizli çip sistemi giriş ve çıkış kapılarında bekleme süresini azaltmaktadır.

yeşil pasaport ilgili güncel bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

 http://www.mfa.gov.tr/pasaport-ile-ilgili-bilgiler.tr.mfa

Ziyaretçi Görüşleri


Görüşlerinizi ziyaretcilerimizle paylaşmak ister misiniz ?

Görüşlerinizi ziyaretcilerimizle paylaşmak ister misiniz ?