Whatsapp Destek Hattı

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti vizesi işlemleri, Çek Cumhuriyeti vizesi ücreti nedir?, Çek Cumhuriyeti gerekli evraklar nelerdir?, Çek Cumhuriyeti vizesi nasıl alınır?, Çek Cumhuriyeti vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

Çek Cumhuriyeti vizesi icin ; Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları Çek cumhuriyeti başvurusu yapmaları gerekmektedir. Başka schengen ülkesine ait çok girişli vize varsa çek cumhuriyeti geçiş yapabilir.Schengen bölgesinden bulunan ülkeler bu vize ile ülke sınırında giriş yapabilmektedir. Schengen bölgesinden bulunan ülkeler için  Schengen vizesi nasıl alınır  ? yazımıza bakabilirsiniz. Resmi pasaport sahibi olan bireyler iki ülke arasında yapılan 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen seyahat ön koşulu ile Çek Cumhuriyeti vizesinden muaf olmaktadır. 2007 yılından itibaren Schengen ülkesi olan Çek Cumhuriyeti’nde, Schengen oturma izni alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da vize almayarak 90 günü geçmeyen seyahatlerini gerçekleştirebilirler.Çek Cumhuriyeti tarihi doku ile özelliklede kış dönemlerinden turist akını uğramaktadır. Bu nedenle vize başvuru dönemlerinize dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

cekcumhuriyeti-vize-basvurulari

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu

Çek Cumhuriyeti ziyaretlerini rahat bir şekilde yapmak isteyen kişiler ülkemizde bulunan Çek Cumhuriyeti baş konsolosluğu, büyük elçiliği veya vize başvuru merkezlerine vize başvurusunda bulunmalıdırlar. İşe kendilerine verilecek olan formları boşluk kalmayacak şekilde doldurarak başlamaları gereken insanlar daha sonra onay alındığı takdirde gerekli ücretleri de ödeyerek kısa zaman içinde seyahat planlarını yapabilmektedirler. Yapılan vize başvurularında tüm evrakların tam olarak temin edilmesi çok önemlidir. Aynı zamanda vize başvuruları için mutlaka telefon veya internet aracılığı ile randevu almak gerekmektedir. Alınan randevularda tam saatinde merkezlerde bulunulması ve aynı zamanda yapılacak olan tüm görüşmelerde en doğru bilgilerin verilmesi son derece önemlidir. Bu sayede işlemler daha kısa zaman içinde bitmekte ve zaman kaybının önüne geçilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Ücreti

Çek Cumhuriyeti’ne gidebilmek için çek cumhuriyeti  vizesi  almak isteyen kişiler kendilerinden talep edilmekte olan yasal ücretleri zamanında ödemekle yükümlüdürler. Bu ücretler her ülke için farklılık gösterebilmektedir. Bu sebeple insanlar mutlaka vize başvurusu yapacakları ülkelerin kendilerinden talep ettikleri harç bedelleri hakkında bilgi sahibi olmalıdırlar.Başvurunuzun red almanız durumunda konsosluk tarafından ücreti iadesi yapılmamaktadır.

cekcumhuriyetivizetakibi

 

Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları

Çek Cumhuriyeti vize başvurularında bazı önemli evraklar istenmektedir. Bu evraklar başvuruların hızlı bir şekilde yapılabilmesi için eksiksiz bir şekilde temin edilip teslim edilmelidir. Başvurulardan istenen bu evraklar arasında başvuru formu, kimlik fotokopisi, pasaport, SGK işe başlama belgesi, SGK hizmet dökümü, 2 adet biometrik fotoğraf, maaş bordrosu, sahip olunan taşınmazlara ait evraklar, banka hesap cüzdanı fotokopileri, seyahat sağlık sigortası belgeleri, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi belgeler yer almaktadır. 

Çek Cumhuriyeti Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyetine farklı amaçlar ile ziyarette bulunmak isteyen kişiler mutlaka çek cumhuriyeti  vizesi başvurularını yapmış olmalıdırlar. Bu başvuruları ülkemizde yer alan Çek Cumhuriyeti baş konsolosluğu, büyük elçiliği veya diğer vize başvuru merkezlerine yapabilmekte olan vatandaşlar ortalama olarak 5 veya 7 iş günü içinde gerekli yanıtı alabilmektedirler. Kurum gerek gördüğü takdirde vatandaşlardan ek belgeler veya ek bir mülakat talep edebilmektedir. Bu da başvuruların sonuçlanma sürelerini direkt olarak etkilemektedir. Eğer yapılan başvurular onaylanırsa yetkili kurumlardan randevu alınarak şahsen yapılacak olan ziyaretler ile vize belgeleri alınabilmektedir. Vize başvurularında insanlardan içinde bulundukları kategorilere göre farklı belgeler temin etmeleri isteyebilmektedir. Bu belgelerin mutlaka eksiksiz bir şekilde temin edilip verilen randevularda sunulması gerekmektedir.

 

cek-cumhuriyeti-vize-takibi-ankara

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize

Çek Cumhuriyetine gitmek isteyen kişiler gitme amaçlarına göre farklı vizeler almak zorunda kalabilmektedirler. Özellikle turistik amaçlı giden kişilerin bu konuda nelere dikkat etmeleri ve ne gibi özellikler taşımaları gerektiği hakkında gerekli bilgileri önceden temin etmeleri gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti turistik vizesi almak isteyen kişilerin pasaportlarının seyahatin bitiminden itibaren en az 90 gün daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir. Ayrıca pasaport içinde en az 2 adet boş sayfa olmalı ve bunun yanında pasaportlar 10 yıldan eski olmamalıdır. Bunun yanında evlilik sonrası soy isimleri değişen kişilerin evlilik tarihinden itibaren 3 ay içinde yeni soy isimleri ile düzenlenen yeni pasaportları ile vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Turistik vize başvurularında pasaportların yanında aynı zamanda pasaportların resimli sayfalarının ve eski Schengen vizelerinin de fotokopileri bulunmalıdır. Vize başvurularında zamanında yetkili kurumlarda olunmalı ve mutlaka randevu saatlerine uyulmalıdır. Ayrıca temin edilmesi gereken tün belgelerin eksiksiz bir şekilde temin edilmiş olmaları da yapılan başvuruların sonuçlarının kısa zaman içinde alınması için çok önemlidir.

 

 

Çek Cumhuriyeti İŞVEREN VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Çek Cumhuriyeti konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Çek Cumhuriyeti’ndeki Firmadan Davetiye
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi en az 6 ay)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Çek Cumhuriyeti İŞÇİ VİZESİ


  • Şrketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Çek Cumhuriyeti konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz)
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süreli)
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası