Whatsapp Destek Hattı

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi işlemleri, İngiltere vizesi ücreti nedir?, İngiltere gerekli evraklar nelerdir?, İngiltere vizesi nasıl alınır?, İngiltere vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

Tarihin ilk çağlarından günümüze kadar insanlar savaş, hastalık, toplum düzenin bozulması, ekonomik durum gibi bir çok nedenlerden dolayı yaşadıkları bölgeyi değiştirmişlerdir. İnsanların yeni yerler görme isteği ve merak duygusu tarih boyunca ön plana çıkmıştır. Günümüzde en çok turist alan yerlerden bir tanesi olan İngiltere’nin tercih edilmesinde geniş sosyal olanakları, ekonomisi, eğitim şartları ve yaşam standardının yüksek olması gibi çeşitli nedenler yer almaktadır. İngiltere’ye gitmek isteyen bir çok ülkenin Umuma Mahsus Pasaportu, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunarak vize almak zorundadır. Bunun yanı sıra Diplomat Pasaportuna sahip olanlar 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde vize işlemleri ile ilgilenmelerine gerek yoktur.

İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı olarak geçiş yapacak kişilerinde İngiltere Transit Vize işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Bu İngiltere Transit Vize işlemlerinden seyahati 24 saatte tamamlanacaklar ve gidilecek diğer ülkenin tüm vize şartları yerine getiren kişiler muaf tutulmaktadır.

 

 

ingiltere vize ankara

Acentemiz İngiltere Vizesi danışmanlık hizmeti vermektedir.

İngiltere Vizesi ; İngiltere’ye gitmek isteyen bir çok ülkenin Umuma Mahsus Pasaportu, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunarak vize almak zorundadır. Bunun yanı sıra Diplomat Pasaportuna sahip olanlar 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde İngiltere  vize işlemleri ile ilgilenmelerine gerek yoktur.

İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı olarak geçiş yapacak kişilerinde İngiltere Transit Vize işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Bu İngiltere Transit Vize işlemlerinden seyahati 24 saatte tamamlanacaklar ve gidilecek diğer ülkenin tüm vize şartları yerine getiren kişiler muaf tutulmaktadır.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi farklı kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere öğrenci vizesi, ticari vize, aile ziyareti vize, iş ziyareti vizesi gibi kategorilere ayrılan İngiltere vizesini almak için sunulan şartlara uyulması ve vize için gerekli belgeler tamamlanması gerekmektedir.  Visa4UK giriş yaparak hesabınızı açtıktan sonra sayfadaki tüm alanları doldurarak vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Sitede vize randevusu almak için bulunan bölümden vize türünüzü seçerek randevu alabilirsiniz. Ödeme işleminizi de tamamlamanızın ardından vize başvuru merkezine giderken almayı unutmamanız gereken evrakları konu edinen bir mail alacaksınız.

İngiltere Vize Ücreti

Vize ücretleri başvurulan İngiltere vize süresine göre değişiklik göstermektedir. İngiltere vize başvurunuzun daha hızlı sonuçlanmasını isterseniz bazı katma değer vergilerini ödeyerek işleminizi hızlandırabilirsiniz. İngiltere öğrenci vizesi gibi diğer vize  ücretlerini seçtiğiniz vize türüne ve süresine göre vize işlemleri için danışmanlık yapan temsilciler aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

İngiltere Vize Başvuru Merkezi

İngiltere vizesi başvurusunda bulunabilmek için önce randevu alınması gerekmektedir. Randevunuzu aldıktan sonra belirtilen tarihte başvuru merkezlerine giderek İngiltere vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

ingilterevizesi - İngiltere

 

İngiltere Vize Çeşitleri

İngiltere’nin turistik vize, ticari vize,  aile ziyareti vizesi, öğrenci vizesi gibi farklı vizeleri bulunmaktadır. İngiltere turistik vizesi, İngiltere’ yi görmek ve gezmek isteyenlerin başvurması gereken İngiltere genel ziyaretçi vizesi, kısa zamanlı bir vize kategorisidir. İngiltere’ye iş toplantıları, uluslararası konferans, uluslararası görüşme ve akademik araştırmalar gibi nedenlerden dolayı gidecek kişilerin İngiltere iş ziyaretçisi vize başvurunda bulunması gerekmektedir. İngiltere iş ziyaretçi vizesi de kısa zamanlı bir vize olmasının yanı sıra başvuru yapıldığında 1 yıldan 10 yıla kadar İngiltere’ ye her giriş yapıldığında en fazla 6 ay kalmak şartıyla uzun süreli bir vizeye dönüşmektedir. Kısa süreli olmasına rağmen süresi uzatılabilen vize kategorisinde bulunan aile ziyareti vizesi anne, baba, eş, çocuk ve 2. dereceden akrabaları gözetmek için alınmaktadır.

İngiltere öğrenci vizesi diğer vizelerden farklı olarak kendi içinde de kategorilere ayrılmaktadır. Dil eğitimi için gelen öğrencilere 11 ay ve 6 ay gibi süreler için student visitor visa vize oluşturulurken uluslar arası geçerli bir sınav sonuç belgesi ile ingilizcesini kanıtlayan kişilere uzun süreli ve haftada en fazla 20 saat çalışma izni veren İngiltere tier 4 general student visa vizesi oluşturulmaktadır. Tüm vize kategorilerinde koşullara uyulması ve istenilen belgelerin tamamlanması doğrultusunda vize alınabilmektedir.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yerleşim dışındaki vize başvurularınız 15 iş günü içinde sonuçlanırken yerleşim başvurularınız 12 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Vize başvuruları çoğu durumda 15 iş gününden daha az sürede sonuçlanmaktadır.  Başvurunuzun durumunu vize başvuru izleme seçeneği ile takip edebilirsiniz. 15 iş gününden daha fazla sürecek vize başvuru sonuçlanması durumunda mail olarak size bilgi verilmektedir.

İngiltere Vizesi Ekspres Vize  Nedir ?

ingiltere acil vize - İngiltere

Acil olarak İngiltere gitmek isterseniz  ek  ödeme yaparak randevunuzu 24 saat ,48 saat ve 5 günlük ekspres vize alabilirsiniz. Vize başvurularınızda ülkenin ve ülkemizin resmi  tatil ve bayram günlerine mutlaka dikkat ediniz.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Vize başvurusu için randevunuzu alıp ödeme işlemelerini tamamlandıktan sonra hesabınıza  vize başvuru merkezine giderken almayı unutmamanız gereken evraklar ile ilgili mail gönderilecektir. Bu evraklar başvuru formunuzun çıktısı, belirlenen kurallara uyan bir fotoğraf, randevu bildiriminiz, yaptığınız ödemelere ilişkin bildirim ve ek belgelerdir.

Vize başvurunuz öncesinde Sık sorulan sorularımıza bakmanızı tavsiye ederiz.

 

İngiltere İŞVEREN VİZESİ


  • En az 6 aylık pasaport (giriş tarihiniz itibariyle )
  • Kimlik Fotokopisi
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf (yeni)
  • İngilizce dilinde yazılmış bir dilekçe.
  • İmza sirküler
  • en son tarihli alınmış vergi levhası
  • İş veren için deTicaret Sicil Gazetesi
  • Kurumu için Faaliyet Belgesi .(Yeni alınması gerek ve orijinal olmalı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Bağkur dokümanları
  • (bu davetiye ticari seyahatler için alınmış olmalı)
  •  otel Rezervasyonu (Konfirmeli  )
  •  uçak Rezervasyonu
  • Banka cüzdanı gerekli. (son 6 ay içinde hareket olması gerekli) -Hesapta yolculuğunuz kapsayacak tutar bulunmalıdır)

İngiltere İŞÇİ VİZESİ


  • En az 6 aylık pasaport (giriş tarihiniz itibariyle )
  • Kimlik Fotokopisi
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf (yeni)
  • İngilizce dilinde yazılmış bir dilekçe.
  • İmza sirküler
  • en son tarihli alınmış vergi levhası
  • Kurumu için Faaliyet Belgesi .(Yeni alınması gerek ve orijinal olmalı)
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • SSK dokümanları
  •  otel Rezervasyonu (Konfirmeli  )
  •  uçak Rezervasyonu
  • Banka cüzdanı gerekli. (son 6 ay içinde hareket olması gerekli) -Hesapta yolculuğunuz kapsayacak tutar bulunmalıdır)