Whatsapp Destek Hattı

İrlanda Vizesi

İrlanda vizesi işlemleri, İrlanda vizesi ücreti nedir?, İrlanda gerekli evraklar nelerdir?, İrlanda vizesi nasıl alınır?, İrlanda vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

Son yıllarda yurtdışı seyahat sistemindeki iyileşmelerle hem yurtdışı seyahatlerinin tercih edinilirliği artmış hem de popüler olmayan ülkeler popüler hale gelmiştir. Seyahatlerde popüler hale gelen ülkelerden biri de İrlanda‘dır. İrlanda vizesi; İrlanda’ya giriş yapabilmek ve seyahat edebilmek için gerçekleştirilen bir prosedürdür. İrlanda vizesi Schengen değildir .

 

İrlanda Vizesi

İrlanda, vize uygulaması yapan bir ülkedir. Vize başvuruları İrlanda Büyükelçiliği’ne ve İrlanda Konsolosluğu’na direkt olarak yapılamamaktadır. Vize başvuruları İrlanda yetkili diplomatik temsilcilerinin, yetki vermiş olduğu veri toplama birimi ve vize hizmet merkezleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Geçerli Schengen vizesi bulunan bireylerinde İrlanda seyahati için vize başvurusu yapması gerekmektedir.

irlanda vize islemleri - İrlanda

 

Gerekli Evraklar

Standart başvuru için, nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi, uzun süreli vize talebinde bulunulacaksa vizenin sonlanma tarihinden itibaren 12 ay değilse 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, 3.5 × 4.5 boyutlarında başvuranın en yeni halini gösteren beyaz arka fonlu 2 tane fotoğraf, aile ve adres bilgilerini eksiksiz içeren İngilizce tam tercümeli tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kira belgesi, varsa tapu veya araç ruhsat fotokopisi, önceki pasaportlarına ve şuan kullandığınız pasaportun fotokopisi, uçuş ve konaklama rezervasyonlarınız, sağlık ve seyahat sigortanız gerekli ve yeterli belgelerdir.

Çalışıyorsanız; standart başvuru belgelerine ilaveten çalışma izni, SGK hizmet dökümü, SGK giriş belgesi, izin belgesi, ticari başvurularda masrafı karşılayan şirkete dair belge, iş yerine dair oda sicil kayıt belgesi, vergi levhası ve imza sirküleri, faaliyet belgesi gereklidir.

Öğrenci iseniz; standart başvuru belgelerine ilaveten öğrenci belgesi, CVP, diploma veya transkript, niyet mektubu, varsa diğer sertifikalarınız, 18 yaşından küçükler için muvaffakname, geçiminizi üstlenen kişinin geçim durumuna ait belgedir. Okuldan ve bankadan alınacak olan belgelerin ıslak imza ve kaşeli olmasına dikkat edilmelidir.

Ev hanımı iseniz; standart başvuru belgelerine ilaveten ailede geçimi sağlayan kızının hazırlaması gereken evraklar ( Çalışan grubu ile aynı evraklardır.) ve evlilik cüzdanı yeterlidir.

Emekli iseniz; standart başvuru belgelerine ilaveten emeklilik cüzdanı veya bankadan temin edilecek emeklilik maaşı dökümü, hesap hareketini içeren son 6 aylık hesap dökümü.

Şirket sahibi iseniz; standart başvuru belgelerine ilaveten imza sürülerinin kopyası, son 6 ayın hesap hareketlerini içeren hesap dökümü, sahip olunan firmanın antetli kağıdı, vergi levhası kopyası, son 3 aya ait faaliyet belgesi , Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, seyahat başlangıç ve bitiş tarihini de içeren ziyaret mektubu yeterlidir.

Avukat, Doktor veya Eczacı iseniz son 6 aylık hesap özeti, bağlı olunan odaya ait faaliyet raporu, imza sirküsü, hizmet dökümü yeterdir.

Tüm bu belgelerin güncel ve ıslak imza ve kaşeli olmasına dikkat edilmelidir.

 

İrlanda Vizesi Ücretleri

İstihdam, konferans, aile birleştirme, İngilizce öğrenmek, eğitim, ticari gibi sebeplerden gidişlerde tek giriş ücret  tek girişli ve çok girişli olarak değişmektedir. Danışmanlık alınacaksa fiyat artmaktadır.

irlanda vizesi - İrlanda

İrlanda Vize Başvurusu

Tüm vize başvurularının değerlendirildiği yer Ankara Başkonsolosluğudur. Başvurular resmi iller olan Ankara İzmir İstanbul ve Gaziantep’ten yapılmaktadır. Başvuru esnasında daha önce vize reddi olmuşsa onun da mektubu konulmalıdır aksi halde vize işlemi gerçekleşmeyecektir. İşlem başvuruları şahsen yapılmalıdır. Konsolosluk hasar görmüş belgeleri kabul etmemektedir. Reşit olmayanlar için muvaffakname ve her çocuk için ayrı hazırlanmış ebeveyn imzalı belgeler olmalıdır.

Belgeler 3 set halinde ibraz edilmelidir. Fotoğraflar istenildiği şekilde arka beyaz fonlu ve güncel olmalıdır aksi halde başvuru kabul edilmeyecektir.

Vize Bilgi Formu






 

İrlanda Vizesi Ankara

İrlanda Ankara Büyükelçiliği Türkiye sınırları içinde ülkesi olan İrlanda’yı temsil etmek İrlanda vatandaşlığına sahip gerçek veya tüzel kişilerin haklarını gözetme amacıyla bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye ile İrlanda arasındaki ikili ilişkileri yönetmek ve temaslarda gözlemci olma vazifesi de mevcuttur.

Bunun yanında Türkiye ile İrlanda arasındaki bağları kuvvetlendirmek, kültürel, siyasal, askerî, bilimsel konularda iş birliğini yürütmek için çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti içindeki gelişmeleri yakından takip ederek yurtdışındaki merkezine gerekli bilgileri iletmektedir. İrlanda’ya seyahat etmek isteyenlerin vize işlemlerini gerçekleştirdiği gibi Türkiye’de yaşayan vatandaşlarının doğum, ölüm, askerlik, vize, pasaport gibi işlemlerini de yürümektedir.

İrlanda Büyükelçiliği Türkiye’deki resmi tatil günlerinde işlem yapılmadığı gibi Aziz Patrik Günü, Paskalya, Noel, Aziz Stephan Günü’nde de işlem yapmamaktadır vize işlemleri için bu günlere ve randevu almaya dikkat etmek gerekmektedir.

 

İrlanda İŞVEREN VİZESİ


  • İrlanda Konsosluğuna  hitabeb vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda)
  • 6 Ay geçerli Pasaport
  • Ticaret veya sanayi odasından  faaliyet belgesi(son 3 aylık)
  • Vergi levhası fotokopisi 2006 işlenmiş olmalı
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Firmanıza ait Sicil gazetesi fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
  • 3 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu
  • Vize sürenizi kapsayan  30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.

İrlanda İŞÇİ VİZESİ


  • İrlanda Konsosluğuna hitaben vize talebi dilekçesi
  • 6 Ay geçerli pasaport
  • İş yerinizden çalıştığınızı belgeleyen yazı(orijinal,antetli kağıda)
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi 2006 işlenmiş olmalı
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(yeni tarihli)
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • 6  aylık s.s.k prim dökümü
  • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
  • 3 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak rezervasyonu
  • Vize sürenizi kapsayan  30.000 Euro Teminatlı Özel Seyahat Sağlık Sigortası.