Whatsapp Destek Hattı

İtalya Vizesi

İtalya vizesi işlemleri, İtalya vizesi ücreti nedir?, İtalya gerekli evraklar nelerdir?, İtalya vizesi nasıl alınır?, İtalya vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

İtalya vizesi ;İtalya, ülkesine yapılan; iş, eğitim, turisttik gezi, konferans yahut sağlık gibi seyahatlerde vize almak zorunludur. İtalya vizesi başvurusunda bulunan bireylerin vize başvuruları için yetkili mercilere gitmesi ve gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlaması gerekmektedir.

 

İtalya Vizesi Başvurusu

Bilindiği gibi İtalya’ya seyahat etmek isteyen tüm Türk vatandaşları mutlaka İtalya vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Seyahat amacına veya sahip olunan pasaport türüne göre farklılık göstermekte olan bu başvurular ülkemizde bulunan İtalya Başkonsolosluğuna veya temsilciliklerine yapılmalıdır. Kısa süreli seyahatlerde başvurular sadece temsilcilikler veya seyahat acenteleri vasıtası ile yapılabilmektedir.

 

İtalya Vizesi Ankara

İtalya vizesi için aracı kurum veya acente aracılığıyla yapabilirsiniz Acentemiz size danışmanlık hizmeti vermektedir. Parmak izi nedeniyle başvuru sırasında şahsen bulunmanız gerekmektedir.

 

İtalya Konsolosluğu

Vize başvuruları konusunda gerekli hizmetlerin verildiği İtalya konsolosluğu birçok resmi kurum gibi Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer almaktadır. Hafta içi resmi çalışma saatleri içinde gerekli tüm işlemlerin yapılabildiği bu kurum özellikle İtalya vize başvuruları için en kritik noktadır. Kurumun çalışma saatleri veya verilmekte olan hizmetler hakkında gerekli olan tüm bilgiler resmi internet sitesinde yer almaktadır. Aynı zamanda tüm duyurular da yine bu site aracılığı ile insanlara ulaştırılmaktadır.

 

İtalya Schengen Vizesi

Bir Schengen ülkesi olan İtalya’ya seyahat edebilmek için alınan vizeler doğal olarak birer Schengen vizesidir. Bu da insanlara bu kapsama girmekte olan 26 farklı ülkeye rahat bir şekilde seyahat edebilme şansı vermektedir. 1995’te yürürlüğe girmiş olan bu uygulama insanlara bu 26 ülke arasında engellere takılmadan seyahat edebilme olanağı sunmuştur. Bu vizelerin kendilerine tanıdığı ayrıcalığı kullanan birçok kişi sahip oldukları vizeler ile doyasıya seyahat etmektedirler. Vize başvuru merkezlerine yapılan başvurularda konu ile ilgili çok daha detaylı bilgiler alınabilmektedir.

 

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

İtalya vizesi almak isteyen ancak konu hakkında bilgileri olmayan kişiler neler yapmaları gerektiği hakkında bilgileri   İtalya’ya seyahat edebilmek için vizeleri olmayan kişiler öncelikle vize başvuru merkezlerine gerekli başvuruları yapmalı ve bu aşamadan önce kendilerinden istenecek olan tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde temin etmiş olmalıdırlar. Genellikle kolay bize verilen ülkelerden biri olan İtalya insanlar bu konuda çok fazla zorluk çıkarmadığı için başvuruların çoğu onaylanmaktadır. Başvurularını doğru yapan ve gerekli koşulları taşıyan kişiler genellikle kısa zaman içinde onay almakta ve seyahatlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

 

İtalya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Birçok Avrupa ülkesi için olduğu gibi İtalya vizesinin çıkış süresi de ortalama olarak 5 ile 7 gün arasında değişebilmektedir. Özellikle evraklarında eksik olmayan ve aynı zamanda gerekli şartları taşıyan kişiler bu süreler içinde gerekli yanıtları alabilmektedirler. İtalya vize başvurularında genellikle mülakat talep edilmemektedir. Ancak bazı durumlarda konsolosluk yetkilileri vatandaşlardan ek bir mülakat isteyebilmektedir. Bu da vizelerin çıkış sürelerini uzatabilmektedir. Bunun yanında araya giren hafta sonu tatilleri, resmi tatiller, ek evrak talebi, konsolosluğun yoğunluğu veya doğal afetler gibi ekstra durumlar da başvurulara yanıt alma süresini etkilemekte olan diğer önemli hususlardır.

italya gezi

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İtalya vizesi alabilmek için gerekli evrakların başında vize başvuru formu gelmektedir. Bu form İtalyanca veya Türkçe olarak büyük harfler ile doldurulmalıdır. Aynı zamanda tüm bilgilerin tamamen doğru olduğundan emin olunmalı ve her bilgi tekrar gözden geçirilmelidir. Bu formun yanında insanların seyahat amaçları, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı veya buna benzer konularda karşı tarafı tatmin edici açıklamalar yapmaları gerekmektedir. Bu formun yanında insanlardan kimlik fotokopisi, biometrik resim, nüfus kaydı, çalışılan kurumdan alınan izin belgesi, SKG hizmet dökümü, banka hesap özeti, sahip olunan taşınmazlara ait evraklar, maaş bordosu, otel rezervasyonları, uçak biletleri ve seyahat sigortası belgeleri istenebilmektedir. İtalya vize başvurusu yapacak olan kişilerin kendilerinden istenecek olan evrakları ilk seferinde ve eksiksiz bir şekilde temin etmiş olmaları yaşayacakları zaman kaybını da sıfıra indireceği için kendilerine çok ciddi bir avantaj sağlayacaktır.

İtalya İŞVEREN VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak,İtalya  konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Norveç deki Firmadan Davetiye
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

İtalya İŞÇİ VİZESİ


  • Pasaport ve/veya Eski pasaport (Pasaportun Bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
  • Fotoğraf (3 ay içinde çekilmiş 2 adet yeni çekilmiş biometrik özelliklere sahip)
  • Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kişinin pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu süreyi ve dönüşünde işe devam edeceğini teyid eden konsolosluğa hitaben vize talep dilekçesi
  • Faaliyet belgesi (Orjinal yada E-imzalı olacak)
  • Vergi levhası (Son dönem)
  • İmza sirküleri (Güncel tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi
  • SSK İşe giriş bildirgesi
  • SGK Hizmet dökümü (E-Devlet üzerinden alınabilir)
  • Maaş Bordrosu (Son 3 ay, imza ve kaşelenmiş olacak)
  • Şahşi Banka hesap hareketleri dökümü (Son 3 aylık, Güncel tarihli ve bakiyesi bulunan)
  • Gayrimenkul evrakları (Varsa tapu, arsa, araç ruhsatı gibi)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünde ikamet kağıtı
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Orijinal veya E-devlet üzerinden alınabilir)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası