Whatsapp Destek Hattı

Polonya Vizesi

Polonya vizesi işlemleri, Polonya vizesi ücreti nedir?, Polonya gerekli evraklar nelerdir?, Polonya vizesi nasıl alınır?, Polonya vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

polonya vize basvurulari - Polonya2004 yılında Avrupa Birliği’ne katılan Polonya 2007 yılından bu yana da Schengen Bölgesi üyesidir.  Diğer Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi Polonya’ya giriş yapabilmek için vize almanız gerekmektedir. Polonya’ya giriş yapabilmek için Schengen Vize  Polonya Vizesi ortalama 15 iş gününde çıkmaktadır.

 Polonya Vizesi Nereden Alınır

Ankara’da bulunan Polonya Büyükelçiliği, İstanbul’daki Polonya Konsolosluğu ve İzmir, Mersin ve Antalya’da bulunan Polonya Fahri Konsoloslukları dışında Polonya Konsolosluklarınca yetki verilen vize başvuru merkezleri ile yine yetkili seyahat acentalarına başvurarak Polonya vizesi alabilirsiniz. Kısa süreli vize başvuruları genelde konsolosluklar tarafından doğrudan kabul edilmez; vize başvuru merkezleri aracılığıyla alınabilir. Ayrıca büyükelçilik ve konsolosluklar haftanın yalnızca bir günü ve yalnızca birkaç saat vize başvurularını kabul etmektedir. Polonya Ankara Büyükelçiliği yalnızca salı günleri İstanbul Polonya Konsolosluğu da sadece çarşamba günleri randevu vermektedir.

Polonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

 Polonya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  •  Vizeye başvuran kişi tarafından doldurulmuş, ıslak imzalı Polonya vizesi başvuru formu
  • Son 10 yıl içinde alınmış, sehayat sonrası en az üç ay daha süresi olan en az iki boş sayfası bulunan pasaport.
  • İki adet biyometrik fotoğraf
  • Bütün Schengen Ülkeleri’ni kapsayan, hastalık veya vefat halinde ülkeye dönüş masraflarını da kapsayan minimum 30.000 € teminatlı seyahat sigortası
  • Gidiş ve dönüş için gerekli seyahat biletleri, belgeleri.
  • Otel rezervasyonları ve diğer seyahat belgeleri.
  • Son üç ayı kapsayan banka hesap dökümü
  • Aşağıdaki belgeler başvuruyu yapan kişilerin durumuna göre değişmektedir.
  • Başvuran kişiye ait SGK işe giriş bildirgesi, hizmet dökümü da Bağkur dökümü
  • İşyerinden izin mektubu
  • Öğrenci belgesi

Uzun Süreli Polonya Vizesi için Gerekli Belgeler

Uzun süreli vize başvurularında kısa süreli başvuru için gerekli ilk yedi belge dışında başvuru sebebi (iş, eğitim vb.) ile alakalı belgeleri ibraz etmek durumundadır.

Polonya İŞVEREN VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Polonya konsolosluğu vize bölümüne hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Otel rezarvasyonunun ödendi yazısı
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Polonya daki Firmadan Davetiye
    ( Polonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Polonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Bağ-kur dökümü

Polonya İŞÇİ VİZESİ


  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Polonya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını  belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Otel rezarvasyonunun ödendi yazısı
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Polonya daki Firmadan Davetiye
    ( Polonya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Polonya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • 6 ay süresi bulunan Pasaport
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

EV HANIMLARI İÇİN Polonya VİZESİ


  • Polonya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • 6 ay Pasaport
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Polonya vizesi varsa fotokopileri