Whatsapp Destek Hattı

İzlanda Vizesi

İzlanda vizesi işlemleri, İzlanda vizesi ücreti nedir?, İzlanda gerekli evraklar nelerdir?, İzlanda vizesi nasıl alınır?, İzlanda vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

İzlanda Vizesi 

            İzlanda’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarımızın öncelikle İzlanda vizesi almaları gerekmektedir. İzlanda Avrupa Birliğine üye olmayan bir ülke olmasına rağmen Schengen bölgesine dâhil bir ülkedir. Bu nedenle Schengen vizesi olma özelliğine sahip İzlanda vizesi aldığınızda diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilirsiniz.İzlanda’nın ülkemizde büyükelçiliği ve başkonsolosluğu bulunmamaktadır. İzlanda vizesi başvurularını kabul etmekte ve onaylamakla yetkili kurum Danimarka büyükelçiliği ve Danimarka başkonsolosluğudur. Bu nedenle İzlanda vize başvurusunda bulunacak olan vatandaşlarımızın Danimarka başkonsolosluğuna veya Danimarka başkonsolosluğu tarafından yetki verilmiş olan vize merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.

izlanda-vizesi

izlanda vizesi ankara

İzlanda Vize Ücreti Ne Kadar ?

            İzlanda vize başvuru işlemlerinde gerekli olan vize ücreti İzlanda konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. İzlanda vize ücreti belirli dönemlerde farklılık gösterebilmektedir, İzlanda vize Seyahat Acentenizle veya başvuru merkezi ile iletişime geçerek İzlanda vize ücreti hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İzlanda Vize Başvurusu Kaç Günde Çıkar ?

            İzlanda vize başvurusu için gerekli olan belge ve bilgilerin tam ve eksiksiz olarak yerine getirildiğinde ortalama olarak İzlanda vize başvuru sonucu 10 gün içerisinde sonuçlanabilmektedir. İzlanda vize başvuru merkezlerinin de ek evrak istemesi, yoğunluk veya randevu durumlarına göre bu süre uzayabilmektedir. Bu nedenle İzlanda vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin bu durumları da dikkate alarak sıkıntı yaşamayacak şekilde başvuruda bulunması gereklidir.

İzlanda Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar 

Tüm vize türleri için ortak evraklar

  • Vize başvuru formu
  • Pasaport ( Son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş ve en az 6 ay geçerlilik süresi olan ve en az 2 karşılıklı boş sayfa olması, varsa eski pasaportlarınızın fotokopisi )
  • 2 Adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( Aile ve adres bilgileri içermelidir.)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka hesap dökümü ( Son 3 ay içerisinde alınmış)
  • Konaklama ve ulaşım bilgileri ( Kişi eğer otelde konaklayacaksa otel rezervasyonu )
  • Muvakafatname ( Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnız veya sadece bir ebeveyn ya da yasal vasi ile seyahat ediyorsa; ebeveyninden noter onaylı muvakafatname )
izlanda vize takibi

izlanda vize islemleri Ankara

 

Turistik vize için kişilerin durumlarına göre gerekli olan ek evraklar

Başvuru sahibi çalışan veya işyeri sahibi ise;

  • Bağlı olduğu kurum veya şirketin imza yetkilisi tarafından kaşe imzalı izin belgesi.
  • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  • Maaş bordrosu ( Son 3 ay)
  • Vergi levhası
  • İmza sirkülesi
  • Şirketin Ticaret odası kaydı
  • Faaliyet belgesi ( Son 6 ay içinde alınmış olması )
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi

Başvuru sahibi devlet memuru ise;

  • Çalışma belgesi ( Bağlı olduğu kurum tarafından hangi tarihten itibaren ve hangi pozisyonda çalıştığını bildiren kaşe ve imzalı yazı.)
  • Maaş bordrosu ( Son 3 ay )
  • İzin belgesi ( Seyahat tarihlerini de kapsayan imzalı )
  • Kurum kimliği fotokopisi

Başvuru sahibi çiftçi ise;

  • Orijinal çiftçi belgesi ( Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş olması gerekli.)

Başvuru sahibi öğrenci ise;

  • Öğrenci belgesi ( Orijinal olması gereklidir.)
  • Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belge
  • Şahsi banka hesap dökümü ( Son 3 ay )

 

Ticari vize için kişilerin durumlarına göre gerekli olan ek evraklar:

Başvuru sahibi çalışan veya işyeri sahibi ise;

  • SGK işe giriş bildirgesi
  • SGK hizmet dökümü
  • Maaş bordrosu ( Son 3 ay)
  • Vergi levhası
  • İmza sirkülesi
  • Şirketin Ticaret odası kaydı
  • Faaliyet belgesi ( Son 6 ay içinde alınmış olması )
  • Ticaret sicil gazetesinin fotokopisi
  • Firmanıza gönderilen yazışma veya davetiye