Whatsapp Destek Hattı

Rusya Vizesi

Rusya vizesi işlemleri, Rusya vizesi ücreti nedir?, Rusya gerekli evraklar nelerdir?, Rusya vizesi nasıl alınır?, Rusya vizesi için online başvuru yapın

Whatsapp ile bilgi al

1 Ocak 2016 tarihi öncesinde bir ayı aşmamak kaydıyla Türk Vatandaşları ve Rusya Federasyonu Vatandaşları karşılıklı olarak ziyarette bulunabiliyordu. Ancak bu tarih itibari ile Rusya bu durumu askıya almıştır. Yani Rusya Federasyonu’nu ziyaret etmek isteyen Türk Vatandaşları vize almak zorundadır. Rusya vize işlemleri hakkında detaylı bilgileri görelim. Öncelikle Rusya hangi durumlarda vize istiyor?

Rusya Federasyonu 1 Ocak 2016 itibari ile tüm ziyaretlerde vize zorunluluğu getirmiştir. Bordo, Yeşil ve gri pasaporta sahip olanlar Rusya vizesi almak zorundadırlar. Ancak sadece Siyah pasaporta sahip olanlar bu durumdan muaf tutulmaktadır.

Türk vatandaşlarının ziyaret amacına uygun vize almaları gerekmektedir. Ziyaret amacı dışında vize alınması halinde   sınır kapılarında  Rusya’a giriş yapılamamaktadır. Rusya Federasyonuna giriş izni verilmeyen yolcular Türkiye’ye geri dönüş yapabilirler bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

rusya-vize-ankara

Rusya Vize Ücreti

Rusya Vizesi  başvurusu yaparken acentemiz ile yapılan başvurularda Rusya vize harç bedeli ve de Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu ile iletişime geçtiğimiz durumlar için vize başvuru  bedeli ve hizmet bedeli alınmaktadır. Rusya Federasyonu vize ücretleri seyahat amacınız ve vize süresi göre değişiklik göstermektedir. Seyahat sürenizi göre pasaport süresinize dikkat etmelisiniz aksi takdirde ücretini ödemeniz halinde vizeniz kısa süreli çıkabilir.

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya vizesi almanın çeşitli yolları vardır. Rusya vizesi için İstanbul Başkonsolosluğundan, Büyükelçilikten ya da bizim acentemiz aracılığıyla başvuru yapabiliyorsunuz. Gerekli evrakları toparlayarak acentemize başvurunuzu şahsen yapmanız gerekiyor.Vize başvurularınızda mutlaka dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Öncelikle seyahat edeceğiniz süreyi baz alıp pasaport sürenize dikkat etmelisiniz. Otel ve Uçak rezervasyonlarınıza  ,seyahat amacınız ticari ise davetiye önemli unsurlardan biridir. Turistik vizelerinden 1 aydan fazla vize verilmemektedir. Rusya Ticari vize işlemlerinden Konsosluk davetiye gönderen firmanın evraklarını talep edebilmektedir.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya vizesi alırken toplamamız gereken bazı evraklar vardır. Aslında vize türlerine ve amaçlarına göre bazı belgelerde değişiklik olsa da genel olarak aşağıdaki belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

  • En az altı ay geçerliliği olan pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vizesi başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Bilet gidiş-dönüş çıktısı
  • Pasaport fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi

Bazı durumlarda bu evraklarda değişiklik olabiliyor. Rusya vizesi talebinde bulunuyorsanız, bu durumda sizlerden istediğiniz Rusya vizesi türüne bağlı olarak ek belge talep istenilebilir. . Rusya vizesi bazı durumlarda çıkış süresi 4-10 gündür. Ancak uzun tarihli vize başvurularında Rusya vizesi çıkma tarihi daha uzun sürebiliyor. Belgeler hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçiniz.

Rusya Vizesi Ankara

Rusya vizesi Ankara başvurusu yapmak isteyenler için acentemiz aracılığıyla Rusya vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz. Gerekli belgeleri toplayarak, acentemiz ile iletişime geçebilirsiniz. Ankara’dan yaptığınız tüm başvurularda her konuda sizlerin ihtiyaçlarını gidermeyi çalışıyoruz. Başvuru hakkında gerekli bilgilere ulaştıktan sonra başvuru merkezimize kendiniz gelerek ya da kargo ile göndererek başvurunuzu oluşturabilirsiniz. İşlemler sonunda pasaportunuz kargo ile size geri gönderilecektir.

Vize Bilgi Formu






Rusya İŞVEREN VİZESİ


  • En az altı ay geçerliliği olan pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vizesi başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Bilet gidiş-dönüş çıktısı
  • Pasaport fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi

Rusya İŞÇİ VİZESİ


  • En az altı ay geçerliliği olan pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vizesi başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Bilet gidiş-dönüş çıktısı
  • Pasaport fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi

EV HANIMLARI İÇİN Rusya VİZESİ


  • En az altı ay geçerliliği olan pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vizesi başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Bilet gidiş-dönüş çıktısı
  • Pasaport fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi

Rusya ÖĞRENCİ VİZESİ


  • En az altı ay geçerliliği olan pasaport,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Rusya vizesi başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Bilet gidiş-dönüş çıktısı
  • Pasaport fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi